För utställare

Välkommen att delta som utställare

Med stolthet presenterar vi nu en nya Choklad & konfektyrfestival där fokus ligger på kvalité och hantverk. Som utställare välkomnar vi dig som producerar eller jobbar med choklad och konfektyr samt passande drycker.

Projektgruppen som arbetar med festivalen består av flera personer som alla bidrar med sin expertis för att ge er som utställare den högsta av service. Tillsammans med er utställare kan vi sprida kunskap och intresse för choklad och konfektyr.

Festivalens Kriterier

Definition av kvalitetschoklad bean-to-bar ("Fine chocolate"):
Kvalitetschoklad är choklad som är tillverkad av högkvalitativa kakaobönor, innehåller äkta kakaosmör, har hög andel kakao i förhållande till socker, är fri från onödiga tillsatser och produceras på ett etiskt och hållbart sätt utan barnarbete.

Kvalitetschoklad bean-to-bar innehåller:

  • Inget annat fett än kakaosmör är tillåtet.
  • Vanilj (Äkta/Naturligt) är tillåtet.
  • Lecitin (Soja/Solros) är tillåtet.
  • Endast naturligt socker är tillåtet (International Chocolate Awards listar tillåtna varianter. T.ex. bet- eller rör-socker samt alternativt socker såsom kokossocker).
  • Inga artificiella tillsatser är tillåtna.
  • Kakaohalt bör vara minimum 60% för mörk choklad, 30% för mjölkchoklad och 25% för vit choklad (kakaosmör).
  • Undantag kan ges till certifierade/ekologiska råvaror.

När det gäller praliner och konfektyr är ett grundkrav att tillverkningen sker hantverksmässigt. Ett annat grundkrav är att chokladråvaran som används (couverturen) uppfyller kravet för kvalitetschoklad bean-to-bar.

Spårbarheten kan variera mellan olika produkter och typer av couverture. I samtliga fall gör vi därför en samlad lämplighetsbedömning av de produkter ni önskar ha med er på festivalen för att säkerställa att produkterna i tillräcklig grad uppfyller våra krav på etik, kvalitet och hållbarhet.

Vi förutsätter att samtliga utställare garanterar att deras produkter är fria från barnarbete och framställda på ett etisk och hållbart sätt. Kontroll på festivalen kan förekomma.

MARKNADSFÖRING MOT KONSUMENT

Choklad & konfektyrfestivalen erbjuder inspiration, smakprover och personliga möten. Kunskap och möjligheten att lära sig mer av varandra står i centrum och vi hoppas att denna nya festival ska få fler att upptäcka och välja kvalitativ och hantverksmässig choklad och konfektyr.

Som utställare får ni bjuda på smakprover samt sälja hela förpackningar av era produkter. För många utställare innebär det att man delvis finansierar sitt deltagande på festivalen och gör det till en kostnadseffektiv marknadsföringsaktivitet.

ANMÄLAN TILL ATT MEDVERKA 
SOM UTSTÄLLARE

Varmt välkommen att höra av er till oss för mer information, bokning av plats på festivalen samt för fler möjligheter att synas i samband med Choklad & konfektyrfestivalen i Stockholm.

Med vänliga hälsningar
Elin, Erik, Fredrik, Ellinor och Duane